dinsdag 26 januari 2010

PERSBERICHT

Vol vertrouwen heeft Al Minara haar medewerking verleend aan het televisieprogramma "In Godsnaam" van Annemie Struyf. Over een periode van meerdere maanden had onze organisatie intensieve contacten met Mevr. Struyf en haar ploeg. Oftewel ze via onze vereniging contact hebben gehad met bekeerde moslima's, hebben ze vrijwillig de getuigen gekozen die ze wensten te interviewen.

Tijdens de opnames werd de veelzijdige kant van onze organisatie belicht. Zo werd ons bestuurslid, Khadija De Bruyne, van nabij gevolgd, zowel tijdens onze vergaderingen omtrent alfabetisering en sollicitatietrainingen, alsook buitenschoolse activiteiten van Al Minara.

Met de uitzending van gisterenavond op Eén merken we eens te meer hoe eenzijdige sommige media met verkregen informatie omspringen en betreuren dat deze uitzending geen volledig beeld heeft kunnen schetsen van de werkelijkheid in het leven van de bekeerde moslima's en de privacy van sommige mensen niet heeft gerespecteerd.

Op maatschappelijk vlak was dit een gemiste kans om clichés te doorbreken. Als organisatie zullen we ons blijven inzetten om bruggen te bouwen en verder samen te werken met alle mensen uit de samenleving die van goede wil zijn en eveneens een respectvolle en tolerante samenleving wensen.

AL MINARA

1 opmerking:

  1. Beste zusters,

    Ten eerste wil ik jullie feliciteren met jullie snelle persbericht.
    Ten tweede vind ik dat de achterliggende intentie van het programma slecht gemeend is.Op het reportage werden enkel de tekortkomingen aangehaald van onze bekeerde zusters en al Minara.
    Het heeft veel pijn gedaan in mijn hart. Ik zie echt geen verschil tussen jan Leyers met de weg naar Mekka en Annemie Struyf. Wanneer gaat de media eens degelijk met ons om?
    Ik ben de negatieve beeldvorming rond de islam gewoon kotsbeu!
    MAAR ELKE DAG IS EEN NIEUWE BLADZIJDE OM HIER WERK VAN TE MAKEN MET ONS ALLEN. WE ZULLEN ER GERAKEN INSJAALLAH..
    Moge Allah jullie allen helpen met jullie werking..

    Hacer Düzgün
    leerkracht islam

    BeantwoordenVerwijderen